Indien – et land i udvikling

Af Marianne Jonasson, Volontør på WWTC i efteråret 2003.

Det er nu præcis et år siden, at Susanne og jeg befandt os i Indien og var en del af det daglige liv på WWTC.
På mange måder føles det som om det er meget længere siden. Måske fordi, at det liv vi levede i Indien på alle måder adskilte sig fra vores hverdag i Danmark, – måske fordi man på mange måder ofte følte sig hensat til en anden tid.

Indien er et land i udvikling siges der. Indien har efterhånden fået opbygget en industri og slået sit navn fast som en af verdens fremmeste computerfabrikatører. Også indenfor filmindustrien høster man anerkendelse og enhver bus med respekt for sig selv har et TV installeret hvor nye film afspilles på maximum volumen. Indien består af millionbyer, skyskrabere, store indkøbscentre, fastfood-kæder og meget andet som tilhører et “moderne land”, – et land i udvikling.

Når så dette er sagt vil jeg forsøge at fremstille det Indien jeg kender. Dette er i høj grad et Indien der står stille. Et lille område som er helt unikt idet det ikke er “moderne” og idet det på mange punkter har svært ved at leve op til tidens prædikat: År 2004.

Under mit ophold på WWTC i Nagalapuram, samt i forbindelse med besøg i endnu mindre landsbyer tænkte jeg ofte, at sådan som man levede; familiemønstre, deres landbrugsredskaber eller mangel på samme, deres afhængighed af vind og vejr samt en god høst, gav associationer til livet i Danmark som man kunne have forestillet sig det i begyndelsen af 1800-tallet. Det var fascinerende, lidt skræmmende og faktisk meget virkelighedsfjernt. I hvert fald fjernt fra min virkelighed! Især oplevelsen af seriøs fattigdom som overgik selv mine værste forestillinger om social elendighed var skræmmende. Her stod tiden og den “moderne” udvikling stille – meget stille.

Og så alligevel ikke helt stille. For midt i denne anden tid, og midt i hele denne skræmmende, fascinerende og i høj grad “virkelighedsfjerne virkelighed” udfører man på WWTC et utroligt og unikt stykke arbejde. Der er tale om et hjælpearbejde der virkelig gør en forskel og som får ordet udvikling til ikke fuldstændig at slå fejl.

WWTC’s projekter og initiativer har i høj grad sat udviklingen i gang i lokalområdet omkring Nagalapuram, og skabt et håb for de mennesker der lever i denne fascinerende, skræmmende og meget “virkelighedsfjerne virkelighed”.
Der er tale om en langsom udvikling som langt fra bygger på moderne teorier. Tværtimod er der tale om en helt unik udviklingsteori som indimellem synes at ligge den moderne verden fjern, og som på mange måder synes at tilhøre en anden tid. Udviklingsteorien som WWTC arbejder ud fra er ren og skær næstekærlighed.

Det var en stor oplevelse at være en del af arbejdet på WWTC og en kilde til inspiration, – selv i år 2004.

Skriv kommentar

© 2018 Indiensgruppen

Admin: Log ind