Nyt børnehjem

For ca et halvt år siden åbnede børnehjemmet Magilchi Illam (Glæde hjem) i Nagalapuram. Det er Kasthuri og hele WWTC, der har stået for opstarten i en tom bygning ved siden af centret, og alle på projektet har hjulpet godt til. Der er plads til 50 piger i alle aldre (pt er de mellem 4-12 år), som kommer fra omkringliggende landsbyer. Typisk mangler de en eller begge forældre og har ikke nogen til at tage sig ordentligt af dem pga fattigdom eller sygdom, eller også er de polio-ramte. Men fælles for dem alle er, at de får muligheden for en sund opvækst med skolegang, som ikke har været sikker for dem der, hvor de kommer fra, da opholdet er gratis.

Børnenes dagligdag er på mange måder magen til pigernes på WWTC. De går i den lokale kristne skole, deltager i kirkegangen to gange dagligt, læser, hjælper til med rengøring, tøjvask og madlavning, men der gøres også meget ud af at underholde dem med lege og sange, så de ikke føler afsavnet til familien alt for voldsomt. De kan få besøg om lørdagen og tage hjem, når der er ferie. På sigt vil man forsøge at udvikle og forstærke deres personligheder, så der er grobund for en god fremtid med uddannelse.

I starten var der lidt problemer med børnene, der ikke kunne vænne sig til at bo på børnehjemmet. De kunne jo ikke forstå hvorfor de ikke kunne bo hjemme. Derfor måtte vi alle sammen arbejde meget for at tage os kærligt af dem. Men efter nogle uger begyndte det at gå lidt bedre, og børnene var lidt gladere. Det er klart at det må tage noget tid for dem at blive fortrolig med de nye omgivelser, og Kasthuri og de andre ansatte er gode til at arbejde meget tålmodigt og kærligt med børnene.

Der arbejdes også fra projektets side med støttesøgning til børnene, så de kan få nyt tøj, legesager, skolebøger og vedligeholde hjemmet.

Da vi forlod Nagalapuram efter tre måneder forærede vi børnene, som vi havde brugt mange timer sammen med, selvlysende stjerner og tegnesager medbragt fra Danmark. Stjernerne hængte vi op i loftet, så de kan kigge på dem, hvis de ikke kan sove om natten. De var ellevilde og syntes det var helt super! I afskedsgave fik vi en tegning fra hver, som var tegnet med deres nye farver fra os.

Marianne Bach og Ditte Krøjgaard.

Skriv kommentar

© 2018 Indiensgruppen

Admin: Log ind